Loading color scheme

Als werkgever wilt u dat uw medewerkers gezond en met plezier aan het werk zijn. Dat hun inzetbaarheid wordt vergroot en hun talenten optimaal worden benut. Duurzaam inzetbare medewerkers zijn vitaal, productief, gemotiveerd en leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de dienstverlening van een organisatie. Kortom: u wilt inspelen op behoud. De uitstroom in de sector is groot en dus het is erg belangrijk om goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid (nog) hoger op de agenda te zetten. Daarom is het project Wendbaar aan het werk een mooie kans om als organisatie aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid!

Lees verder

Binnen het project wordt gebruik gemaakt van wetenschappelijk onderbouwde modellen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren. Er is al de nodige (wetenschappelijke) kennis over wat nodig is om duurzame inzetbaarheid van werkenden te verbeteren. Ook zijn reeds allerlei instrumenten ontwikkeld. Om te voorkomen dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden en te stimuleren dat beschikbare kennis wordt benut, zijn de aanbieders geselecteerd op het toepassen en inzetten van deze bestaande kennis en instrumenten.

Lees verder

Wendbaar aan het werk Plus Zuid-Nederland is eind 2021 afgesloten, maar de resultaten zijn nog volop relevant. Deelnemende organisaties zijn aan de slag gegaan met duurzame inzetbaarheid. Alles over de door organisaties ingezette interventies, de methodes van preferred suppliers en de onderzoeksresultaten hebben we gebundeld in een slotpublicatie. Deze slotpublicatie lees je hier.