Loading color scheme

Inspiratieworkshop

Wat houdt de interventie in?
“Hoe kunnen we onze dienstverlening beter organiseren? Hoe zorg ik dat ik mijn werk leuk blijf vinden? Op welke manieren kunnen we invulling geven aan duurzame inzetbaarheid? Hoe kan ik omgaan met lastige cliënten?” Hoe kunnen we ons imago verbeteren? ” Dit soort vraagstukken zijn vaak moeilijk op te lossen vanuit de bestaande kaders en denkpatronen. Vastdenken en frustratie ligt dan op de loer. Toch zijn er genoeg mensen die het lukt om positief te blijven in lastige situaties en van problemen nieuwe mogelijkheden weten te maken. Hiervoor is creativiteit, lef en out-of-the-box denken nodig. Maar creativiteit is toch niet voor iedereen weggelegd? Mis! De inspiratieworkshop van Buro Veranders heeft als doel los te komen uit de waan van alle dag en je te leren hoe je je creatieve brein kunt activeren om anders naar bovenstaande vraagstukken te kijken. Je leert al je zintuigen te gebruiken en maakt kennis met een scala aan creatieve denkstrategieën. De inspiratieworkshop helpt je je probleemoplossend vermogen te vergroten en staat garant voor het vrijmaken van een flinke portie positieve energie. Van de deelnemers wordt een open en actieve houding verwacht waarbij leren van en met elkaar centraal staat. Verwacht geen pasklare antwoorden, maar laat je vooral verrassen en inspireren. Durf oude patronen los te laten en sta open voor nieuwe ideeën en mogelijkheden!

Hoe wordt de interventie vormgegeven?
Deze workshop is geschikt voor (management-)teams of groepen van 10 tot 15 personen en duurt 1 dag. Tijdens deze interactieve dag maak je middels allerlei (groeps-)opdrachten en oefeningen kennis met verschillende creatieve strategiën en ga je als groep met één vraagstuk aan de slag of met ieder zijn/haar eigen vraagstuk. De training kan aangeboden worden aan (management-)teams of individuele medewerkers op basis van open inschrijving[1]. Opdrachtgever zorgt voor een geschikte (inspirerende) locatie met koffie/thee/water en evt. middaglunch. De trainer dient te kunnen beschikken over: projectiescherm of witte muur flip-over bord Na afloop van de bijeenkomsten zal de trainer van Buro Veranders (mondeling) terugkoppeling geven over het verloop van de bijeenkomst. Tevens zal geëvalueerd worden of de bijeenkomsten naar tevredenheid zijn verlopen en kunnen ideeën worden uitgewisseld over vervolgacties of verbeteringen.

Wat is het verwachte effect van de interventie?
Aan het einde van de dag heb je:

 1. Kennisgemaakt met strategieën om je probleemoplossend vermogen als manager, leidinggevende of medewerker te vergroten
 2. Ervaringen uitgewisseld over knelpunten en oplossingen
 3. Een flinke portie inspiratie opgedaan
 4. Nieuwe oplossingen bedacht voor bestaande problemen

  Tip: De workshop kan ook prima dienen als startpunt voor een visiebijeenkomst!

Wat is de tijdsinvestering voor deelnemers?
De workshop duurt 1 dag, dus een tijdsinvestering van 8 uur.

Wat is de verwachte doorlooptijd?
De datum van de workshop wordt in overleg met de opdrachtgever gepland

Zijn er meerkosten? (Meerkosten zijn niet subsidiabel en worden apart in rekening gebracht)
Kosten die niet binnen de voucher vallen zijn de reiskosten van de locatie van de adviseur van Buro Veranders naar de (workshop)locatie van de opdrachtgever à € 0,30/km. Mochten de bijeenkomsten op een externe locatie gepland worden, dan zijn ook deze kosten voor rekening van de opdrachtgever.

Wat zijn de kosten, uitgedrukt in vouchers?
De kosten van één workshop voor 10-15 personen bedraagt 0,5 voucher. Dit is inclusief:         

 • Intakegesprek met opdrachtgever;        
 • Voorbereiding en uitvoering workshop van 8 uur;         
 • Materiaal en hulpmiddelen;         
 • Reistijd;        
 • Evaluatiegesprek en ESF-verantwoording (Exclusief reiskosten à € 0,30 per km van en naar uw locatie)

[1] Indien u kiest voor open inschrijving, is de opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor het aanschrijven van haar medewerkers en het inventariseren van de deelnemers.