Loading color scheme

Slotpublicatie
Slotpublicatie Wendbaar aan het werk Plus verschenen

Het project Wendbaar aan het werk Plus Oost-Nederland, waaraan dertien Zorg en Welzijn organisaties twee jaar lang hebben deelgenomen, is eind 2021 afgerond. Negen van hen delen hun ervaring in de onlangs verschenen slotpublicatie ‘Duurzame inzetbaarheid is van iedereen’. Lees hoe zij, in de periode waarin het coronavirus ons in de greep hield, een belangrijke ontwikkeling in gang hebben gezet om via duurzame inzetbaarheid oplossingsgericht naar de toekomst te kijken.

Gezamenlijk initiatief
Wendbaar aan het werk Plus is een gezamenlijk initiatief van vakbond CNV en de werkgeversverenigingen Transvorm, Zorg aan Zet, WGV Zorg en Welzijn en WZW en is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Europees Sociaal Fonds.

Projectinhoud
Binnen het project hebben organisaties gewerkt aan het verbeteren van de (werk-privé) balans, het versterken van gesprekstechnieken, het opzetten van een buddy-systeem, van vitaliteit en veerkracht en het versterken van werkrelaties. Ook zijn er organisaties die het Huis van Werkvermogen hebben geïntroduceerd dat mooie handvatten biedt om gesprekken en interventies met als thema Duurzame inzetbaarheid vorm te geven. Daarnaast deelt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen haar onderzoeksresultaten vanuit de QuickScans die plaats hebben gevonden bij de start en aan het eind van de projectperiode.

Slotpublicatie
Blader door ‘Duurzame inzetbaarheid is van iedereen’ om de slotpublicatie van Wendbaar aan het werk Plus te kunnen lezen en laat je inspireren om ook met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan binnen jouw organisatie.